Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Pametna klupa u centru Grada

04 Pro 2017
10531 puta

U centru Grada, uz pješačku stazu pokraj POU Novska postavljena je pametna klupa. Pametna klupa u potpunosti je hrvatski proizvod pametne tehnologije, izumitelj je Ivan Mrvoš, student elektrotehnike iz Solina, a brzo nakon njenog predstavljanja osvojila je mnoge nagrade za inovativnost i pronašla svoje mjesto po gradovima u Hrvatskoj, kao i izvan nje.
Više funkcionalna klupa nove generacije “Steora” u sebi ima niz mogućnosti, osim što je namijenjena za sjedenje i odmor, omogućava bežično ili uz pomoć USB-a punjenje mobitela ili drugih uređaja, besplatno spajanje na Internet, ima vlastito ambijentalno osvjetljenje, energiju prikuplja pomoću solarnih panela koji se tijekom vrućih dana hlade ugrađenim ventilatorima.
Steora svu energiju crpi iz vlastitih solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, ne ovisi o vanjskim izvorima energije i nikad se ne gasi. S najvećim kapacitetom baterije na tržištu, 110Ah, Steora koristi duboke cikluse punjenja i pražnjenja kako bi optimalno koristila baterije tijekom cijele godine. Pažljivo upravljajući potrošnjom energije, Steora ima autonomiju od 2 dana bez punjenja zimi i 5 dana bez punjenja ljeti. Visoko kvalitetni materijali osiguravaju zaštitu od vremenskih nepogoda, hrđe i vandalizma.
Postavljanje pametne klupe u Novskoj projekt je Turističke zajednice Grada Novske uz potporu Hrvatske turističke zajednice RH.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right