Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Nagrada za najbolju dječju kartu svijeta

02 Svi 2017
657 puta

Svake druge godine za vrijeme međunarodne kartografske konferencije dodjeljuje se nagrada za najbolju dječju kartu svijeta, po mogućnosti barem jedna za svaki kontinent, s posebnom pažnjom posvećenom dobi djeteta koje je nacrtalo crtež. Ciljevi natjecanja su promoviranje dječjeg kreativnog prikazivanja svijeta u grafičkom obliku.
Natjecanje u Hrvatskoj provelo je Hrvatsko kartografsko društvo. Na natječaj je stiglo 306 dječjih likovnih radova. OŠ Rajić sudjelovala je na natječaju s 8 dječjih likovnih radova, koje su naslikali učenici 2. razreda i jedna učenica 7. razreda. Mentorica im je bila učiteljica Mira Čuvidić.
Povjerenstvo je izabralo šest najboljih dječjih radova na temu "Volimo karte" (We love maps) koji će biti izloženi na izložbi dječjih radova u sklopu 28. međunarodne kartografske konferencije u Washingtonu D.C., 2–7. srpnja 2017. Jedan od 6 najboljih likovnih radova je rad Barbare Čuvidić, učenice 7. razreda OŠ Rajić.
Barbara je 28. travnja 2017. sa svojom mentoricom, učiteljicom Mirom Čuvidić, išla u Zagreb po nagradu i priznanje za najbolji dječji rad na temu „Volimo karte“. U okviru Festivala znanosti, u Tehničkom muzeju dodijeljeno je 6 nagrada za najbolju dječju kartu svijeta.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right