Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

"Mogućnosti, a ne ograničenja"

05 Tra 2017
728 puta

U okviru aktivnosti projekta Mogućnosti, a ne ograničenja koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta unutar volonterskog programa za srednje škole "Moj doprinos društvu jednakih mogućnosti" – u Srednjoj školi Novska Udruga OSI SMŽ održala je u ponedjeljak, 3. travnja još jedan susret pod nazivom Inkluzivno zapošljavanje koje vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor.
Zaposlenost ima dvostruko značenje: za pojedinca ono znači dohodak, unapređenje osobnih sposobnosti, zadovoljstvo radom i društveni status dok je za društvo zaposlenost glavni izvor bogatstva Iznimno je važno OSI osigurati pravo na rad u skladu s njihovim mogućnostima i uključiti ih u zajedničke radne procese s ostalim ljudima očuvanih funkcionalnih mogućnosti – na način da ostvarimo inkluzivno zapošljavanje.
Tako su učenici sudjelovali u razgovaraonici gdje su saznali da i OSI mogu biti vrlo aktivni članovi zajednice, da postoje radna mjesta na kojima mogu dati svoj doprinos, pogledali smo zajedno kratki dokumentarni film o inkluzivnom zapošljavanju, a potom su u radionici sa zadacima učenici osmišljavali radna mjesta za OSI- rekla je dr. sc. Daša Poredoš-Lavor.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right