Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

OŠ Rajić obilježila Dan ružičastih majica

23 Velj 2017
579 puta

Učenici i djelatnici OŠ Rajić već drugu godinu za redom obilježili su Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u jednoj školi. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili su žrtve nasilja.
Dana 17. veljače 2017. godine u Hrvatskom saboru proglašen je Dan ružičastih majica Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. U srijedu 22. veljače 2017. ili zadnje srijede u veljači kada se službeno i obilježava Dan ružičastih majica nastavni dan u OŠ Rajić započeo uvodnim predavanjem o nasilju u školi među vršnjacima pedagoginje Ivane Došen. Učiteljica Maja Kovačević održala prezentaciju o samom Danu ružičastih majica, a zatim su učenici održali edukativne radionice sa svojim učiteljima, a sve u svrhu borbe protiv vršnjačkog nasilja. Na kraju, učiteljica Sandra Barešić predstavila je učenicima službenu pjesmu Dana ružičastih majica „Život nije siv“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right