Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Srednja škola Novska obilježila "One Billion Rising" i "Dan ružičastih majica"

20 Velj 2017
246 puta

Srednja škola Novska se priključila svjetskoj kampanji "One Billion Rising" ili "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama". Svake godine 14. veljače u cijelom svijetu organiziraju se protesti i razni skupovi na kojima svi plešu istu koreografiju na pjesmu "Break the chain". Time se poziva da "ustanu, protestiraju i plešu za pravdu" kako bi upozorili na milijardu žena i djevojčica koje žive i danas u nasilju.

U petak, 17. veljače učenice i učenici Srednje škole Novska obilježili su "One Billion Rising" i "Dan ružičastih majica" pod vodstvom profesorica Željke Pugelnik Vuković, Helene Vori i Danijele Pauković. Plesali su uz pjesmu "Break the chain". Učenici su pjevali Gibonnijevu skladbu "Oprosti". Profesorica Željka Pugelnik Vuković je između ostalog rekla kako se od malena učimo koristiti četiri čarobne riječi: izvoli, molim, hvala i oprosti, te kako je potrebno što češće upotrebljavati upravo riječ "oprosti".

Svojim programom su poručili da je škola mjesto nulte tolerancije na nasilje i jačanje svijesti u društvu o prevenciji nasilja i željeli dati potporu svima ženama koje su preživjele nasilje. Srednja škola Novska svojim programima uz pjesmu, ples i recitaciju rekla je glasno "Stop svim oblicima nasilja".

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right