Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Eko dani u Osnovnoj školi Novska uz obilježavanje Dana planeta Zemlje

22 Tra 2016
413 puta

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja na svim kontinentima brojnim događajima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša, a ove godine pod sloganom "Idemo saditi" zato što drveće pomaže umanjiti štetno djelovanje klimatskih promjena.

Osnovna škola Novska i ove godine se priključila manifestaciji pod motom; "Brinemo i recikliramo, Osnovna škola zna!"

Koordinatorice akcije su učiteljice Kristina Virovac Đurić, Ivana Begić Mesić i Ljubica Bertić, koje su uz ovaj dan pripremile zanimljiv i eduaktivan program s nizom aktivnosti u koju su uključeni učenici škole.

Ciljevi akcije su osvješćivanje o važnosti obnovljivih izvora energije, te podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, kao i važnosti očuvanja okoliša prirode i planete zemlje, kao zajedničkog dobra svih nas.

Prema riječima ravnateljice škole Antonije Mirosavljević obilježavanje je započelo postavljanjem izložbe u holu škole, izradom plakata, sadnjom cvijeća i lavande, oslikavanjem vrata u dvorištu škole, te sadnjom živice i uređivanja igrališta, a za učenike je organiziran i eko kviz.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right