Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Girice i pisanice za građane uoči Uskršnjih blagdana

25 Ožu 2016
394 puta

Turistička zajednica Grada Novske je u suradnji s Izviđačkim odredom "Paludina" na Veliki petak, 25. ožujka organizirala besplatnu podjelu pečenih girica na središnjem gradskom trgu. Osim što su imali priliku degustirati pečene girice, građani su mogli i razgledati prigodnu izložbu uskršnjih pisanica koje su oslikane tradicijskim i pejsažnim motivima, a izradili su ih vješti članovi Društva likovnih autora Novska (DLAN). Ovom sada već tradicionalnom obilježavanju uskršnjih blagdana, prisustvovali su i gradonačelnik Vlado Klasan, voditeljica Turističko-informativnog centra Milijana Dižep Margetić, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Željko Soldo, predsjednik HSP- podružnica Novska Vinko Debeljak, te predstavnici udruga, ustanova i organizacija koje djeluju na području Grada Novske.

Članovi HSP- podružnica Novska su i ove godine organizirali tradicionalnu podjelu pisanica na središnjem trgu, a predsjednik HSP- podružnica Novska Vinko Debeljak ovom prigodom se zahvalio građanima na odličnom odazivu, te im je poželio sve najbolje povodom nadolazećih blagdana. Uskršnjim čestitkama se pridružio i predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Željko Soldo naglasivši kako je Uskrs najveći kršćanski blagdan. Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo što je ova simbolična gesta naišla na odobravanje od strane sugrađana kojih je bilo u velikom broju, te im je svima poželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right