Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Promocija knjige Davora Runtića u Galeriji POU

14 Stu 2018
4314 puta

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice "Ante Jagar" u Gradskoj je galeriji predstavljena knjiga Davora Runtića "Tako smo branili Hrvatsku". O Davoru Runtiću – Sivom mogla bi se napisati ne jedna, već više knjiga i svima bi kao zajednička odrednica mogla biti neupitna Runtićeva ljubav prema ravnici, Slavoniji i Vinkovcima, iako obiteljske korjene taj 77-godišnji slikar, književnik, povjesničar, nastavnik povjesti i zemljopisa, ratni izvjestitelj i šta još sve ne, vuče iz Splita, grada u kojem se rodio u listopadu 1941. godine. Od djetinjstva boravi u Slavoniji, najprije u Osijeku, a potom doseljava u Vinkovce u kojima i danas živi. Vinkovčani ga ponajprije prepoznaju ako slikara ravnice, a potom i kao ratnog izvjestitelja Hine te neumornog kroničara Domovinskog rata. Iz toga je razdoblja svoga života, vezanog za 109. vinkovačku brigadu i 11. domobransku pukovniju, Runtić objavio 39 knjiga te je time najplodniji autor knjiga iz Domovinskog rata.
Radi s o dvotomnom izdanju, a Davor Runtić o knjigama je rekao:
Uz Davora Runtića, knjigu "Tako smo branili Hrvatsku" na promociji je govorio i vukovarski branitelj i logoraš Ivan Lukić Zolja. Ova je promocija dio aktivnosti vezanih uz Mjesec knjige, ali i predstojeće obilježavanja Dana Grada Vukovara.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right