Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

'Noć knjige' u Gradskoj knjižnici i čitaonici 'Ante Jagar' Novska

25 Tra 2018
10056 puta

U Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ante Jagar" Novska u ponedjeljak je obilježena "Noć knjige".
Program je počeo s bajkama i pričama za djecu od 5 do 12 godina u izvedbi pripovjedačice Sandre Vukoja na malom trgu ispred Galerije Pučkog otvorenog učilišta Novska.

Nakon programa za djecu, moderatorica i voditeljica programa bila je ravnateljica knjižnice Darija Jež koja nas je upoznala s bogatima programom
koji je knjižnica pripremila i napomenula da se 23. travanja obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, a 22. travnja Dan hrvatske knjige.
U nastavku programa upoznala je nazočne s književnicom Rosie Kugli.

Kroz razgovor Darije Jež i autorice publika je saznala o kojim temama Rosie Kugli piše. Autorica je po zanimanju pravnica, ali kako je bila nezaposlena željela je popraviti kućni budžet te započela s pisanjem. U svojim prvim knjigama pisala je o našim velikim imenima sportaša kao što su Iva Majoli, Janica Kostelić, ronioc Kristijan Curović i Gordan Kožulj, te je poslije pisala o dječijim temama i odrastanju.

Autorica je dobila i mnoge nagrade za svoje knjige, a najviše je ponosna na nagradu "Grigor Vitez".

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right