Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Svečanost povodom ulaska u DHK tri novljanske poetese

25 Sij 2018
10549 puta

Knjižnica i čitaonica "Ante Jagar" organizirala je u ponedjeljak, 23. siječnja svečanost povodom ulaska u Društvo hrvatskih književnika tri novljanske pjesnikinje Jasne Popović Poje, Kristine Semenjuk i Višnje Lovrić-Mencej.
Večer se sastojala od svečanog i radnog dijela. Na radnom sastanku govorilo se o osnivanju Ogranka DHK na ovim područjima. Moderatorica večeri je bila ravnateljica knjižnice Darija Jež.
Gost večeri bio je predsjednik DHK Đuro Vidmarović, naš zavičajnik koji nije krio svoje veliko zadovoljstvo kako je velika čast za naš grad koji ima bogatu književnu tradiciju još od Luke Ilića Oriovčanina.
Svojom nazočnošću svečanost su uveličali Božica Brtan, članica Upravnog odbora DHK, Marin Piletić, gradonačelnik, predsjednik Ogranka MH Novska Alojz Buljan, iz Ogranka MH Kutina Dragutin Pasarić i Vesna Jakovljević, gosti iz Lipovljana, iz Siska član DHK Siniša Matasović i neizostavna novljanska publika koja prati sva kulturna događanja u našem gradu. Ljepotu svečanosti su glazbenim zvucima uveličali učenici Glazbene škole u Novskoj.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right