Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Nastup KUD-a "Kolo" Stari Grabovac

08 Sij 2018
10370 puta

Grad Novska ima veliki broj udruga koje svojim radom čuvaju svoju kulturnu baštinu. Da je ta baština bogata, da se čuva i prenosi na mlađe generacije pokazali su u subotu, 6. siječnja članovi KUD-a "Kolo" Stari Grabovac. Pred mnogobrojnim građanima održali su svoj prvi nastup u 2018. godini, na Trgu Luke Ilića Oriovčanina. Najmlađi član Dorijan Filipović svirao je bisernicu, obučen u lijepu narodnu nošnju, plijenio je svojim nastupom mnoge poglede pune divljenja.

Predsjednica Ana Jugović izjavila je da se rado odazivaju na razne događaje i manifestacije koje organizira Grad Novska, pa su i s ovim nastupom razveselili mnoge građane pjesmom i plesom u sklopu manifestacije "Advent u Novskoj", prije nego nastupi vrijeme korizme.

Kada su zaplesali drmeš članovi KUD-a su pozvali i nazočne građane da im se pridruže u kolu, što su pojedinci vrlo rado i napravili, a među njima i Marija Kos, predsjednica KUD-a "Šubić" Novska i voditeljica funkcionalnog marketinga i projektnog planiranja Turističke zajednice Grada Novske.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right