Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Noć kazališta u Novskoj s predstavom "Nora – trenutak pobune"

28 Stu 2017
920 puta

U subotu, 25. studenog, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Novska obilježena je manifestacija Noć kazališta s predstavom "Nora – kuća lutaka". Po prvi put u okviru ove manifestacije, odigrana je još jedna u nizu kazališnih predstava u kojoj su Novljani mogli uživati. Predstava je odigrana po principu "kazalište u kazalištu", uz glumce Zijada Gračić (Hrvoje), Jelenu Hadži-Manev (Orhideja) i Mladena Kovačić (Dražen) koji su vrlo uvjerljivo gledateljima prikazali što se događa tijekom proba, nerazumijevanje između glumaca i redatelja. Predstava je rađena prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena "Nora – kuća lutaka". Na probama sudjeluje mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom te neiskusna, tek primljena glumica, upravo zato da bi zaigrala Noru, i njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda.

Novljanska publika iskazala je svoje veliko zadovoljstvo predstavom u trenutcima komičnosti svojim smijehom, u teškim situacijama tišinom, a na kraju su velikim pljeskom nagradili glumce.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right