Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Folklorna čarolija rođendanskog slavlja – LADO u Novskoj

21 Stu 2017
368 puta

LADO, vrhunski plesni ansambl i izvanredni folklorni zbor, u svojim koreografijama predstavlja veliku raznolikost plesova, pjesama i narodnih nošnji. Glazbenici Ansambla LADO sviraju oko 80 različitih tradicijskih instrumenata, dok izvođači u isto vrijeme plešu i pjevaju na najvišem umjetničkom nivou. Ansambl posjeduje više od 120 kompleta narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, od kojih su neki stariji od 100 godina.

Povodom obilježavanja rođendanskog mjeseca, LADO je i u Novskoj, u ponedjeljak, 20. studenog u dvorani Srednje škole Novska proslavio svoj 68. rođendan. Novljanskoj publici predstavili su se s programom pod nazivom "Antologija I", što uključuje cjelovečernji program sastavljen od najboljih koreografija, a koje je brojna novljanska publika s radošću nagradila gromoglasnim pljeskom.

Slijede koncerti u Zagrebu i Splitu, kako nam je izjavio umjetnički voditelj Andrija Ivančan, naglasivši kako se raduje i sljedećem koncertu u Novskoj.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ads1 top right