Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Susret učenika OŠ Novska s književnicom Melitom Rundek

20 Stu 2017
240 puta

Gradska knjižnica i čitaonica "Ante Jagar" Novska nastavlja s predstavljanjem hrvatskih književnika, kako za odrasle, tako i za djecu i mlade. Tim povodom je u četvrtak, 16. studenog, u prostoru za djecu Gradske knjižnice gostovala književnica Melita Rundek, koja se predstavila učenicima Osnovne škole Novska na dinamičan i kreativan način. Učenici su se uključili u razgovor, a za svoje odgovore dobili su petice od književnice. Pozdravnu riječ uputila je Darija Jež, ravnateljica knjižnice, istaknuvši kako nas obogaćuju gostovanja vrhunskih književnika u prostorima GKČ "Ante Jagar" Novska.

Melita Rundek napisala je osamnaest naslova, od kojih je čak petnaest za djecu i mlade. Za rukopis romana "Psima ulaz zabranjen" (ujedno i njen prvijenac) dobila je 1. nagradu "Ivana Brlić-Mažuranić" za 1999. godinu. Roman je uvršten u lektiru te je po njemu napravljena predstava. Drugi roman "Mirko i 7 prigovora", koji govori o psihičkom zlostavljanju, upotrijebljen je, u dijelovima, kao predložak za neke od radionica UNICEF-ove kampanje "Stop zlostavljanju među djecom", koje su izvedene u nekoliko stotina škola diljem Hrvatske. Dobila je i nagradu Mato Lovrak za najbolji roman za djecu i mlade u 2014. godini.

Melita Rundek objavila je i roman za odrasle čitatelje "Kasni vlak za Kopenhagen". Objavljene su i dvije zbirke njenih pjesama: "Hajde, pogledaj me! Ako me ne pogledaš, ja ću sasvim izblijedjeti i nestati" i "Utopljena u kapljici vode".

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right