Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Dan češke kulture u Lipovljanima

17 Lis 2017
143 puta

Češka beseda općine Lipovljani u suradnji sa Savezom Čeha iz RH i pod pokroviteljstvom te uz financijsku potporu Savjeta za nacionalne manjine RH i Općine Lipovljani organizirala je 13. listopada Dan češke kulture u Društvenom domu u Lipovljanima.

Uz pjesmu i ples još jednom su pokazali bogatstvo kulture kojem se ne dopušta odlazak u zaborav.

Marijan Lipovac, predsjednik Hrvatsko-češkog društva iz Zagreba, održao je predavanje povodom 80-te obljetnice smrti Tomášu Garrigue Masaryku, češkom političaru, filozofu i sociologu, utemeljitelju i prvom predsjedniku Čehoslovačke.

Dan češke kulture u Lipovljanima svojom nazočnošću uveličali su Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani, Mario Kosina, zamjenik glavnog na čelu Vijeća češke nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije, Marijan Lipovac, predsjednik Hrvatsko-češkog društva iz Zagreba, Melita Lenička, predsjednica Matice hrvatske ogranak Lipovljani, Ivan Semenjuk, predsjednik i Mirko Fedak, član KPDU "Karpati" Lipovljani.

Posjetitelji su osim u raznolikosti folklora i glazbene kulture Češke mogli uživati i u recitaciji poezije Mirka Knjižeka.

Predsjednik Češke besede Lipovljani Marijan Kadliček uručio je zahvalnice i zahvalio svima na sudjelovanju u obilježavanju Dana češke kulture u Lipovljanima, nakon čega je uslijedio prigodni domjenak uz druženje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right