Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Manifestacija "Noć knjige" u GKČ Ante Jagar

26 Tra 2017
196 puta

U Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ante Jagar" obilježena je još jedna "Noć knjige" u petak, 21. travnja. Mnogi ljubitelji knjige i korisnici usluga koje naša Gradska knjižnica pruža imali su posebno lijepu noć s knjigom. Knjižnica je jedna od 234 grada u Hrvatskoj koja je obilježila "Noć s knjigom". Posebna je bila ne samo što su prostori knjižnice moderni i uvijek privlačni svakom članu i posjetitelju već i što se povodom obilježavanja "Noći knjige" moglo učlaniti u knjižnicu i obnoviti članstvo uz popuste. Mnogi su tu mogućnost i iskoristili te se učlanili i produžili članstvo. No što je posebno ovu noć učinilo čarobnom je radionica na temu "Terapijske vrijednosti čitanja" pod vodstvom dr.sc. Daše Poredoš- Lavor, stalne suradnice u emisiji "Bogatstvo različitosti" na Radio postaji Novska, osim toga Poredoš-Lavor je vrlo aktivna u cijeloj našoj Županiji sa svojim socijalno društvenim radom i aktivnostima, te je i predsjednica Centra za žene "Adela" u Sisku. Izlaganje Daše Poredoš Lavor je poput glazbe uključilo i nazočne posjetitelje, te su rado sudjelovali u razgovaraonici. Posjetitelji su iznijeli svoja iskustva djelovanja čitanja knjige, govoreći što se sve tijekom čitanja događa u našoj duši i na koji način nas knjiga potiče na razmišljanja i udaljuje od turobnih misli svakodnevnice. Dijelila su se iskustva i koliko tko čita tijekom dana, jer su čitanje i knjiga bili glavna tema te noći.

Razgovorom koji se vodio vratilo se i u povijest djelovanja knjižnice i prostora u kojima je knjižnica pružala svoje usluge, a isto tako sjetili su se i knjižničarke Štefice Čuček. Svi su potvrdili isti zaključak da je novljanska knjižnica tijekom cijelog svog dosadašnjeg rada bila posebno mjesto sastajanja, predstavljanja knjiga, izložbi i uvijek dolaskom u knjižnicu se osjeća posebna toplina i ljepota što od velikog izbora knjiga koje knjižnica nudi također i knjižničarki koje rado pomažu u odabiru knjiga za čitanje.

Ravnateljica Knjižnice i čitaonice "Ante Jagar" Darija Jež tijekom radionice dogovorila je daljnju suradnju s Dašom Poredoš Lavor u narednom vremenu s nekim novim temama na oduševljenje svih nazočnih.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right